Meridiaan Chi Kung

Meridiaan Chi Kung

Chi Kung oefeningen zijn rustige bewegingen in combinatie met energie meditaties. Chi Kung beoefenen is levensenergie cultiveren. Je transformeert spanningen… je ware aard verschijnt. De oefeningen zijn zo opgebouwd dat iedereen ze op zijn manier kan oefenen. Er is geen voorkennis of goede conditie vereist. 

Concreet zijn het 6 korte oefeningen. Als je al de oefeningen na elkaar doet ben je ongeveer 10 tot 20 minuten bezig.

Deze Chinese bewegingskunst heeft zijn effectiviteit al duizenden jaren lang bewezen. Het is een eerder fysieke benadering van energiewerk: je komt thuis in je lichaam.

Meridiaan Chi Kung werkt specifiek op de meridianen. De meridianen zijn de kanalen waardoor levensenergie of chi stroomt. Tegelijk worden spanningen in het lichaam weggewerkt door de zachte bewegingen.

Door Meridiaan Chi Kung te beoefenen leer je de oorspronkelijke trilling en stroom van elke meridiaan opnieuw voelen. Blokkades en toxines worden uit je lichaam verwijderd, interne kracht, pezenkracht, flexibiliteit en een evenwichtige lichaamsstructuur worden opgebouwd. Dit creëert interne ruimte, bevordert je vitaliteit en vreugdegevoel. 

Door deze oefeningen regelmatig te doen, voel je dat de externe bewegingen je helpen de interne bewegingen van je lichaam te voelen. Zo kun je je levensenergie sterk verhogen en verbeteren en kan de intelligentie die in je lichaam aanwezig is zich tonen.

De bewegingen zijn gekoppeld aan de vijf elementen (metaal, aarde, vuur, water en hout) en de meridianen die daarmee verbonden zijn. Deze vijf elementen en de meridianen vormen de basis van de traditionele Chinese geneeskunst. Meridiaan Chi Kung is een concrete manier om deze theorie aan de lijve te ervaren: geen theorie maar praktijk.

Het bewegen ‘in de elementen’ is niet alleen maar oefenen of trainen of mooie bewegingen maken. Door aanwezig te zijn in je beweging verandert zowel je lichaam als geest. Deze oefeningen zijn ontworpen door Dirk Oellibrandt.

In 2017 wordt deze training gegeven in Kiewit, bij Hasselt (B) op 16&17 december. Kijk in de Agenda voor data en alle informatie. Deze Chi Kung reeks is ook onderdeel van de Tao lessen op woensdagavond in Bree.
Bekijk hierboven de volledige Meridiaan Chi Kung oefening.
Share by: