Universal Healing TAO

Universal Healing Tao

Sluit vriendschap met alle aspecten van jezelf. De Tao is de weg van de zelfacceptatie. 

Universal Healing Tao is een praktisch systeem van energetische zelfontwikkeling. Door een reeks oude Chinese fysieke, meditatieve en de interne energie-oefeningen leer je energie cultiveren, spanningen los te laten en je gezondheid te bevorderen.

De oefeningen zijn dynamischer dan vele andere meditatietechnieken. De meeste deelnemers vinden de oefeningen ook gewoon plezierig om te doen.De oefeningen zijn zo opgebouwd dat iedereen kan ze kan leren. Er is geen voorkennis of goed conditie vereist. Deze Taoïstische methoden zijn eenvoudig, gemakkelijk toe te passen en zeer krachtig – ze leveren wat ze beloven. Enkele mogelijke resultaten zijn: diepe rust, vitaliteit, een zinderend gevoel in je lichaam, steviger in je schoenen staan, emotionele balans, energetische bescherming, meer contact met je lichaam, spiritualiteit met de voeten op de grond,… 

BELANGRIJKSTE TECHNIEKEN
  • Chi Kung - Iron Shirt: staande oefeningen om gronding, kracht en structuur op te bouwen, door structuurcorrecties, pees- en ligamentversterkingen, spierrelaxatie en ademhalingstechnieken.

  • Tao Yin: Yoga stretch- en versterkingsoefeningen om het lichaam te openen op fysiek en energetisch vlak.

  • 6 Helende Geluiden: meditatie waarbij door middel van ademhaling, klanken en bepaalde lichaamshoudingen de in organen opgeslagen negatieve emoties helpen loslaten.

  • Innerlijke Glimlach: meditatie waarbij je je lichaam ontspant en oplaadt door een zachte, liefdevolle glimlach naar jezelf met tot doel de opgeslagen emoties te transformeren.

  • Hemelse Kringloop: meditatie waarbij je de opgebouwde energie doorheen de hoofdmeridianen laat circuleren en zo het lichaam verder oplaadt en balanceert.

  • Chi zelfmassage: waarbij je je eigen lichaam wakker maakt en verjongt door aanraking (tokkelen, masseren, …)

  • Helende Liefde: een techniek waarbij je de energie van het orgasme cultiveert om de seksuele energie op te stuwen om zo de hersenen en van daaruit ons hele ‘zijn’ te revitaliseren.

  • Fusie I: een gevorderde innerlijke alchimistische praktijk waarbij je alle negatieve emoties met elkaar verbindt en alle positieve emoties met elkaar verbindt, om daarna een evenwicht te vinden tussen de energieën.
Schrijf in op onze wekelijkse TAO-avond
Iedereen kan dit leren. Voorkennis is niet vereist.
Meer weten over Healing Tao België
Share by: