Getuigenissen

Deelnemers over Corepower

Jaartraject

Corepower heeft mijn leven veranderd.
Ik heb twee depressies gehad. Ik had enorme angsten en deed niets meer: zitten, hangen, liggen,…  De aanslagen op de WTC-torens waren toen enorme triggers voor mij, net als ander geweld. De aanslagen in Parijs en de terreurdreiging in Brussel verlamden me dan ook weer. Dankzij Corepower heb ik geleerd dat vechten en verstarren mijn voorkeurreacties zijn. Vechten was geen optie, dus ging ik verstarren. De oefeningen die ik tijdens het jaartraject kreeg aangeboden, heb ik veel gedaan en meegenomen in mijn dagelijkse leven. Ik ben dan ook gaan zitten, heb heel bewust mijn oefeningen gedaan, waardoor ik geaard bleef, bij mezelf kon blijven en in actie kon schieten. Dankzij de inzichten en oefeningen van Corepower en heel veel oefenen ben ik deze keer op mijn 'pootjes' gebleven. Dank je wel.
Corepower heb ik volledig kunnen integreren binnen mijn leven, zowel privé als werk en als ik aan Corepower denk, maakt mijn hart een sprongetje en wordt het warm in mijn kracht-, hart- en wijsheidcentrum. Baud: ik voel me dan dankbaar wat je mij hebt geboden en denk met diezelfde dankbaarheid terug aan de dagen dat we met onze groep aan het ‘stoeien’ waren.    
Een intensief traject, waarbij ik mezelf heb herontdekt. Dit hielp me om richting te geven en opnieuw te durven dromen. Ik kon me opnieuw verbinden met het geheel,… iets waar ik al lang behoefte aan had. Het is ook bijzonder om dit traject met een vaste groep mensen te mogen doorlopen. Daarbij is wat Baud doet: zuiver, oprecht en goed onderbouwd.
Ik ben begonnen aan dit traject om dieper in mijn eigen centrum te geraken, waardoor ik ook beter andere kan helpen. Ik wist dat ik door dit traject mezelf tegen zou komen. Dit is ook gebeurd. Ik ben door een paar emotionele momenten gegaan, maar Baud gaf aan dat je je kan verwachten aan diepgaande transformaties op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Maak je echter geen zorgen, bij ieder deel wordt er diep op het onderwerp ingegaan en krijg je de tools mee die je nodig hebt om sterker te worden in je eigen ‘kracht’. De manier waarop Baud dit traject opbouwt en ons begeleidt,
is met respect voor ieder zijn eigenheid en zonder zich boven ons te stellen
. Het vertrouwen onderling in de groep was groot en de intervisie momenten in kleine groepen waren een ondersteuning om de oefeningen diep door te laten dringen. Ik ben blij dat ik dit traject gevolgd heb want ik heb meer inzichten gekregen in waar ik naartoe wil. Bedankt Baud en medecursisten voor jullie steun en vriendschap.
Eerst heb ik een paar individuele trainingen gevolgd bij Baud. Dankzij Baud is het mij gelukt, na vast te zijn gelopen in het vierde jaar, om af te studeren als leerkracht basisonderwijs. Het is een wezenlijk verschil wanneer je tegen kinderen iets zegt vanuit je kern of niet. Bijvoorbeeld: Als ik vanuit mijn kern spreek, merk ik direct dat kinderen dan meer van me aannemen en mij zien als de leider, i.p.v. de stagiaire. Het jaartraject heb ik ervaren als een verdieping hiervan. Samen met een mooie groep mensen (onder begeleiding van Baud), ben ik op zoek gegaan naar mijn kernkrachten. Ik sta nu steviger in mijn schoenen, kan beter communiceren en het belangrijkste: ik ben tevreden met wie ik vanuit mijn kern ben. Ik kijk er erg naar uit om verschillende technieken over te brengen aan de kinderen!
Een cursus volgen bij jou: dat laat zijn sporen na. Het is echt waar wat je schrijft: ‘Het volgen van het jaartraject – al is het maar een gedeelte ervan – zorgt voor diepgaande veranderingen’. Zo durf ik nu meer en meer in mijn eigen schoenen te gaan staan en geniet ik ervan om studenten te mogen ontmoeten tijdens de lessen. Dat geeft me zoveel energie en daardoor voel ik passie in mijn hele wezen! De schrik die ik had om het schoolgebouw te betreden, die is helemaal verdwenen. Ik kan je onvoldoende ‘schrijven’ wat die drie dagen met mij gedaan hebben, zoveel is het!
Wat betreft het coachingtraject kan ik enkel zeggen dat ik hier zeer tevreden over ben. De manier van aanpak was zeer gericht op het probleem. In mijn geval: leren “Neen” zeggen of te goed willen doen en denken dat je alle problemen kan oplossen. Door dit traject stelselmatig te volgen en daadwerkelijk te oefenen in het werkveld zijn verschillende drempels overwonnen. Regelmatige feedback op problemen die zich voordeden in het werkveld zorgde voor een goede afstelling van de oefeningen. Na verloop van tijd worden deze oefeningen een gewoonte. Wanneer bepaalde situaties zich nu voordoen, sta ik steviger in mijn schoenen en durf ik veel sneller knopen door te hakken, beslissingen te nemen en/of duidelijker te zijn in mijn communicatie. Ik deed mijn werk al zeer graag maar door dit traject te volgen heb ik nog meer voldoening van mijn werk en neem ik het ook niet meer mee naar huis.
Wat heeft het jaartraject mij gebracht?
Rust. De mogelijkheid om mezelf in een staat van rust te brengen via de oefeningen. Ik voelde me ook tijdens de oefeningen rustig omdat ik me omringd voelde door warme mensen. Na het weekend was ik ook heel rustig en ontspannen, merkte mijn vriend op.
Vertrouwen in de toekomst. Het bracht inzicht in mijn huidige werkomgeving: wat wil ik niet en hoe zie ik mezelf wél in een groep. Wat wil ik betekenen binnen een organisatie? Wat zijn mijn eigen waarden/sterktes/verlangens en hoe wil ik deze uitdragen?
Tools om sneller te herstellen. Aardingsoefeningen om meer stevigheid te vinden of om opnieuw in balans te komen. En tools om beter te begrijpen waar het fout is gegaan als ik ineens heel moe ben of gefrustreerd raak.
Vertrouwen in mijn eigen kracht en in die van anderen. Durven geloven wat ik voel.
Inzicht in situaties die in het verleden fout gelopen zijn (en in de toekomst nog fout zullen lopen). Ik denk hierbij aan: vergaderingen die vastliepen, collega's die afhaakten tijdens een overleg, een plotse wending waardoor de aandacht wegvalt of verdeeld geraakt enzovoort.
Ik wil jou in ieder geval bedanken voor alle kansen én voor de mogelijkheden die nog open liggen.

Coaching

Baud heeft me geholpen tijdens een crisissituatie met mijn jongste zoon. In eerste instantie was het de schade van de Paasexamens beperken door te zorgen dat hij weer kon slapen en wat rust in zichzelf kon vinden. Daarna werd dit uitgebouwd van een overlevingsstrategie naar een crisis ombuigen tot een kracht. Dat was meteen ook mijn sterkste ervaring met Baud als ‘coach op maat’ waarbij mijn zoon en ik, samen veel geleerd hebben. Nu doen we soms samen enkele oefeningen of weten we gewoon zonder woorden meteen wat er speelt bij de ander en wat die nodig heeft. Deze coachingsesssies hebben ons zeker dichter bij elkaar gebracht. Ik ben trots op mijn puber en hoe hij met zijn pijnlijke ervaring in contact deze steeds meer kan ombuigen naar zijn kernkracht! Namasté Baud!
Ik heb een traject bij Baud gevolgd om op professioneel vlak te leren ‘Nee’ zeggen, het woord durven nemen, agressieve reacties counteren en in moeilijke situaties mijn kalmte te behouden. Tijdens een sessie is het geen stereotype zinnetjes opdreunen ‘Ik ben sterk’, maar letterlijk kracht uit je kern halen. De sfeer is zeer aangenaam en rustgevend (mét een kopje thee) en je krijgt volop de tijd om je probleem uit te drukken. Baud is een zeer begripvolle coach waar ik graag mee heb samengewerkt.
Baud luistert en oordeelt niet. Je krijgt er zomaar een maatje bij. Iemand die achter je gaat staan en je laat voelen dat het gewoon ok is zoals je bent.
Van onzeker, boos, bang, onrustig, nerveus naar zelfvertrouwen, tevredenheid, rust en genietend door het leven gaan.
Zonder eindeloze zoektocht naar oorzaken, direct naar de oplossingen met oefeningen die makkelijk uitvoerbaar zijn. Al na het eerste bezoek het gevoel van opluchting en blijdschap.

Primordial Chi Kung

De lessen worden op een eenvoudige en inspirerende manier gegeven, maar ze zijn zeer diepgaand en uitgebreid. De Primordial Vorm brengt je dichter bij jezelf en tegelijkertijd zorgt ze voor meer verbondenheid met het grote geheel. Ook word je uitgedaagd om ergernissen – die je kan voelen tijdens of na het doen van de Vorm – aan te pakken. 
De kracht van Primordial Chi Kung zit in eenvoud.
Ik pas de oefeningen bijna iedere dag toe. Primiordial Chi Kung geeft mij veel energie die ik de hele dag blijf voelen. Het heeft ook mijn gevoeligheid extra versterkt. Verder worden ‘dingen’ die niet bij me horen als ware naar buiten gegooid. Ik ben van nature een chaoot, maar Primordiaal Chi Kung brengt delen daarvan naar de oppervlakte, waardoor ik ze kan transformeren naar meer (innerlijk) evenwicht. In het verleden heb ik ook al stukken daarvan gewerkt, maar ik heb de indruk dat het nu op een dieper niveau werkt.

Bovenstaande getuigenissen is maar een bloemlezing van de feedback van deelnemers. Wil je meer of andere getuigenissen lezen? Laat het weten op: baud@corepower.be 
Share by: